HUESECKEN WIRE GmbH

Huesecken Wire GmbH tillverkar och förädlar kallvalsad plattråd. Bred erfarenhet, effektiva material- och produktionsflöden gör oss till en prisvärd och närvarande samarbetspartner för europeisk tillverkningsindustri.

Våra produkter finner ni i en mängd olika produkter. Materialet används i framtagningen av fjäder, lås- fönsterkomponenter, kabelarmering, vagnar, displayer och många andra ändamål. Vi kan erbjuda en mängd olika ytor; Blankdragen, galvaniserad, Zink/Aluminium (Zn/Al), aluminium-zink och Inox.

För högkvalitativa krav är en virvelströmsprovningsanläggning till EC tillgänglig. På så sätt kan produkter för mycket krävande applikationer tillhandahållas av oss.

Vi har en total produktionsyta på 30 000 m2 och 56 anställda. Företaget finns i Hagen som ligger i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen, i den sydöstra delen av Ruhrområdet.

Huesecken Wire GmbH ingår i Hörle Wire Group som består av Hörle Wire AB i Sverige, Hörle Wire s.r.o i Slovakien och Huesecken Wire Gmbh i Tyskland. De tre anläggningarna har en total produktionsvolym på 70 000 ton och 150 anställda.

Se vår företagsfilm här.

Koncernen ingår i Liljedahl Group som är en familjeägd bolagsgrupp med sju helägda innehav: Elcowire Group, LWW Group, Hörle Wire Group, LMT Group, Finnvedens Lastvagnar, Finnvedens Bil och Liljedahl Group Fastigheter. Liljedahl Group är även största ägare i Bufab AB (publ). Koncernen omsätter cirka 11 miljarder och har drygt 1300 anställda. Mer information på hemsidan: www.liljedahlgroup.se

Historik Huesecken Wire GmbH

Huesecken Wire GmbH grundades 1810 och är den äldsta producenten i världen av platt-, kalldragen tråd. Grundaren var Johann Peter Hüsecken, en pionjär gällande kalldragning i Hohenlimburg. Under de senaste två århundradena skedde en imponerande utveckling inom kalldragning, produkterna optimerades och förbättrades till högkvalitativa produkter.

Sedan 2014 ingår företaget i Hörle Wire Group som är en del av Liljedahl Group.